Омикрон може да облекчи натиска върху здравната система в Германия

  • 02 януари 2022 13:33

  • 3330
  • 1
Омикрон може да облекчи натиска върху здравната система в Германия
© gettyimages

Омикрон вариантът на коронавируса може да облекчи натиска върху здравната система в Германия, ако се окаже, че предизвиква по-леко заболяване. Това заяви председателят на асоциацията на старшите лекари в болниците Михаел Вебер, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 789

Вебер каза за в. "Велт ам зонтаг", че коронавирусът вече няма да е заплаха за здравната система, ако Омикрон стане доминиращ негов вариант, както се случи в Южна Африка, Великобритания и Дания и ако инфекциите са предимно леки, както в тези страни.

Германия реши да купи 1 милион опаковки от препарата на "Пфайзер" срещу COVID-19

Здравният министър Карл Лаутербах също изрази оптимизъм, че Омикрон изглежда по-малко опасен от предишните варианти, но отбеляза, че той все пак представлява риск за по-възрастните и за неваксинираните.

"Първата ваксинация драстично намалява риска от смърт само след 14 дни. Призовавам хората да се ваксинират", каза Лаутербах пред в. "Билд ам зонтаг".

Мая Йорданова
3330 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.01.02 | 16:42

1
Модерните и фазерите ви благодарят че участвахте в експеримента за кихавицата и сезонния грип-последствията са за вас а парите са за нас,БОЦКАЙТЕ СЕ,леко оцеляване-благодарим.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини