Великобритания погреба с почести убития с нож депутат

  • 22 ноември 2021 20:24

  • 1657
  • 3
Великобритания погреба с почести убития с нож депутат
© Getty

Стотици хора присъстваха на погребението на британския депутат Дейвид Еймс, предаде АФП, цитирана от БТА.

Законодателят бе убит с нож в средата на октомври по време на служба в методистка църква в Лий он Сий, североизточно от Лондон, където имаше среща с избиратели.

"Никой не е бил по-съвестен от Дейвид Еймс", каза неговият приятел и колега консерватор Марк Франсоа по време на погребалната служба в църквата "Сейнт Мери" в Саутенд он Сий, в източен Лондон. Той припомни ангажимента на Еймс към своите избиратели и чувството му за хумор.

Дейвид Еймс

"Въпреки тази ужасна трагедия, каквато бе неговата смърт, Обединеното кралство трябва да запази спокойствие и да продължи напред, защото това би искал и Еймс", добави колегата му.

След религиозната церемония ковчегът с тленните останки на Еймс, покрит с британското знаме, бе натоварен на черна остъклена карета, теглена от коне, която премина по улиците на града, където стотици хора се бяха събрали да отдадат последна почит на депутата.

Утре в Уестминстърската катедрала в Лондон ще бъде отслужена литургия в негова чест, по време на която ще бъде прочетено послание от папата.

Смъртта на Дейвид Еймс, баща на пет деца, шокира страната, припомняйки травмата от убийството на депутатката от Лейбъристката партия Джо Кокс през юни 2016 г. от десен екстремист.

Нападнаха британски депутат с нож

Арестуваният на местопрестъплението нападател Али Харби Али ще бъде съден през март. Този 25-годишен младеж от сомалийски произход, родом от Лондон, според британски медии, за кратко е бил включен в програма за борба срещу радикализацията, без да бъде смятан за рисков от службите за сигурност.

Убиецът на британския депутат е сомалиец

Валери Зайцев
1657 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.11.22 | 22:47

1
Борис да се среща по-често с избиратели.

2021.11.22 | 22:48

2
как не се е вмирисал за цял месец, явно е бил ваксиниран с астразенека.

2021.11.23 | 08:04

3
Пак Али,Хасан,Мюмюн.Продължавайте да ги съжалявате и интегрирате!Изнасилват,убиват с нож,автомобили,режат глави.Вън от Европа!

Добави коментар

Водещи новини