Разкриха подробности около смъртта на карантинираното семейство в Германия

  • 07 декември 2021 18:59

  • 5604
  • 1
Разкриха подробности около смъртта на карантинираното семейство в Германия
© Getty (архив)

Мъжът, убил съпругата си и трите си малки деца, а после отнел живота си, е извършил това деяние заради фалшифициран сертификат за ваксинация срещу коронавируса.
Мъжът се страхувал, че когато стане ясно, че сертификатът е бил фалшифициран, властите щели да отнемат децата му, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В събота полицията откри труповете на двама възрастни на 40 години и на три деца на 4, 8 и 10 години, които са починали от огнестрелни рани в семеен дом в Кьонигс Вустерхаузен, южно от Берлин.

В прощално писмо, открито от полицията, мъжът е казал, че е фалшифицирал ваксинационен сертификат за съпругата си. Нейният работодател е открил измамата, след като тя е дала положителна проба за COVID-19 и семейството е било поставено под карантина. "Разкритието е предизвикало страх у двойката, че ще бъде арестувана, а децата ѝ - отнети", съобщи прокурор Гернот Бантлеон.

Полицията е влязла в къщата, след като е получила сигнал от очевидец, който е забелязал безжизнени тела в нея.

Петима карантинирани открити убити в къща в Германия

Ужасяващата трагедия става в момент, в който в Германия има затягане на мерките в опит да се спре четвърта вълна от пандемията от коронавирус.

От миналия месец служители трябва да показват свидетелство, че са ваксинирани срещу коронавирус, излекувани от заболяването или че имат негативен резултат от тест.

Германските власти се съгласиха миналата седмица да забранят достъпа на неваксинирани до всички търговски обекти, с изключение на най-важните, като магазини за хранителни стоки, аптеки и пекарни. Освен това властите планират да направят ваксинацията задължителна за някои професии.

Валери Зайцев
5604 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.12.08 | 12:39

1
да бе, еее, по - елементарно не можаха ли да го измислят?

Добави коментар

Водещи новини