Папата към младите: Бъдете критичната съвест на обществото

  • 21 ноември 2021 18:26

  • 259
  • 1
Папата към младите: Бъдете критичната съвест на обществото
© Getty images

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март похвали днес младите хора за техните усилия в защита на околната среда и им каза да бъдат "критичната съвест на обществото", съобщи БТА.

Светият отец отслужи в базиликата "Свети Петър", пълна със стотици млади вярващи, литургия по повод отбелязвания днес от Римокатолическата църква Световен младежки ден на диоцезално ниво.

Папа Франциск: Светът е станал глух за участта на бедните

"На вас е възложена вълнуващата, но и трудна задача да бъдете изправени, докато всичко сякаш се разпада", каза Франциск.

Папата благодари на младите за всеки път, когато те "развиват мечтата за братството", "борят се за уважаване на достойнството на уязвимите и разпространяват духа на солидарността и споделянето".

Много млади хора критикуват замърсяването на околната среда, отбеляза папата и подчерта: "Имаме нужда от това."

В един свят, който мисли само за печалба, който е склонен да задушава великите идеи, вие не сте изгубили способността да мечтаете, каза Франциск. "Бъдете свободни и истински, бъдете критичната съвест на обществото", призова той младите хора.

Мая Йорданова
259 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Папска педеруга

2021.11.21 | 21:21

1
Ей педал оди да си го начукаш...а по добре,вземи се самоубий....шибан педерасссс

Добави коментар

Водещи новини