Орбан: Утопичните фантазии на Брюксел предизвикаха енергийната криза в ЕС, която убива средната класа

  • 21 октомври 2021 15:41

  • 1572
  • 1
Орбан: Утопичните фантазии на Брюксел предизвикаха енергийната криза в ЕС, която убива средната класа
© Getty Images

Утопичните фантазии на Европейската комисия предизвикаха енергийна криза в страните-членки на Общността и убиват средната класа, която е основата на европейската демокрация. Това обяви министър-председателят на Унгария Виктор ОрбанВиктор ОрбанВиктор Орбан (на унгарски: Orbán Viktor) е настоящият министър-председател на Унгария, при пристигането си на срещата на върха на ЕС в Брюксел, предава агенция TACC, цитирана от "Фокус".

„Това, което [първият заместник-ръководител на Европейската комисия, отговарящ за климатичните въпроси Франc] Тимерманс и други предлагат, е убиването на средната класа в Европа, която е основата на европейската демокрация. Техните утопични фантазии ни убиват, това е проблемът с цените на енергията“, каза Орбан по повод един от най-важните въпроси, които ще бъдат обсъдени на двудневния Европейски съвет – газовата криза на Стария континент.

Орбан приветства решението на полския Конституционен съд

Енергийната криза, обхванала Европа, ще бъде основната тема на планираната двудневна среща на върха на лидерите на 27-те държави от Европейския съюз, която започва днес в Брюксел. Държавните и правителствените ръководители на страните-членки на Общността ще проведат стратегическа дискусия за ситуацията с покачването на цените на природния газ и ще обсъдят Русия в нейния контекст.

Теодора Александрова
1572 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Koko

2021.10.21 | 17:39

1
Bravo Orbane-imash topki

Добави коментар

Водещи новини