УС на МВФ заседава отново заради скандала около Кристалина Георгиева

  • 08 октомври 2021 20:06

  • 1167
  • 0
УС на МВФ заседава отново заради скандала около Кристалина Георгиева
© gettyimages

Решаващ ден за Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование - Управителният съвет на Международния валутен фонд се събира отново заради твърденията, че докато е била главен изпълнителен директор на Световната банка през 2017 г., тя е оказала натиск върху служители да променят данни в полза на Китай.

Самата Георгиева многократно отрече всички обвинения към нея.

След дълги часове разговори с управителния съвет през седмицата Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование беше категорична, че действията ѝ са описани грешно, предаде БТВ.

Адвокатът на Кристалина Георгиева проговори

"Идеята, че след почти 20 години в Световната банка изведнъж ще започна да оказвам натиск над персонала ѝ по неправомерен начин, за да променят информация в доклада, е скандална и невярна", се казва в нейна позиция.

Адвокатът ѝ Лани Брюър твърди, че разследването е нарушило вътрешните правила на Световната банка. "Г-жа Георгиева никога не е била уведомена, че е обект на разследването и не ѝ е дадена възможност да отговори на направените констатации", заяви Брюуър.

Очакванията към днешното заседание варират от това МВФ да поиска подробен одит на действията на Георгиева, което би забавило разрешаването на случая, до незабавно искане на оставката ѝ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1167 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини