Кристалина Георгиева: Служителите да имат повече възможности да докладват за притеснения в работата си

  • 13 октомври 2021 18:22

  • 556
  • 1
Кристалина Георгиева: Служителите да имат повече възможности да докладват за притеснения в работата си
© gettyimages

Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование заяви, че служителите на големи институции трябва да имат повече възможности да докладват за притеснения в работата си. Така тя отговори на въпрос какви са изводите ѝ от скандала, при който бе обвинена, че като главен изпълнителен директор на Световната банка е повлияла на класацията на Китай в доклада „Да правиш бизнес“.

Георгиева благодари на Изпълнителния съвет на фонда за „задълбочения и безпристрастен“ преглед на казуса. Това стана в началото на първата пресконференция на Георгиева след скандала, предаде БНР.

Кристалина Георгиева с първо интервю

Вчера Изпълнителният съвет на МВФ гласува пълно доверие на управляващия директор на Международния валутен фонд Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование.Според Съвета няма достатъчни доказателства, че тя е принуждавала служители на Световната банка да манипулират данните в доклада в полза на Китай.

Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование изрази увереност, че съвместната работа на Световната банка и Международния валутен фонд ще продължи да върви гладко и след казуса с „проблематичния доклад“, както самата Георгиева го определи:

"Имало е хора, които не са се чувствали в правото си, за да говорят. Ако трябва да се върна назад, ако знаех, че има такива, бих искала да мога да проведа разговор с тях", заяви Георгиева, според която проблемите могат да се решават в дискусии.

"Обадиха ми се, за да се върна в банката през януари 2017-та, защото имаше сътресения. Моралът сред служителите беше на много ниско ниво. Имаше атмосфера на страх", посочва тя.

Девет месеца по-късно изследване показа значително покачване на доверието към висшестоящите служители. Асоциацията на служителите го нарече „Фактора Кристалина“.

Георгиева припомни, че скандалът с доклада няма нищо общо с Международния валутен фонд и заяви, че във фонда има отлични процедури за събиране, верификация и анализ на постъпилите данни, както и множество прегледи с цел контрол на работата.

Мая Йорданова
556 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бкп в белене!

2021.10.13 | 19:13

1
гнусен червен изрод!!!!!!СРАМ!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини