Сигнализираха Байдън по повод обвиненията срещу Кристалина Георгиева

  • 28 септември 2021 17:47

  • 2620
  • 9
Сигнализираха Байдън по повод обвиненията срещу Кристалина Георгиева
© Колаж: Novini.bg/Getty images

Високопоставени американски сенатори поискаха "пълна отчетност" за данните на Световната банка, за които има съмнения, че са подправени, предаде Ройтерс.

В скандала беше въвлечена и Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, която е бивш директор на Световната банка, а понастоящем е управляващ директор на Международния валутен фонд. Обвиненията срещу нея са, че е оказала неправомерен натиск върху свои подчинени да фалшифицират данни в полза на Китай. Така Пекин трябвало да мине на по-предно място в класацията „Да правиш бизнес" за 2018 г. Подобно е заключението на външното разследване, проведено от американската юридическа кантора УилмърХейл (WilmerHale). 

Кристалина Георгиева отхвърли обвиненията за манипулиране на данни за Китай

Председателят на комисията по външните работи към Сената на САЩ, демократът Робърт Менендес, и Джеймс Риш, най-високопоставеният републиканец в комисията, изпратиха съответно писмо до президента Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в. Те призовават Байдън да нареди на американското министерство на финансите "да осигури пълна отчетност с необходимото усърдие и бързина".

Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование отхвърли в петък заключенията на външно разследване.  На свой ред тя обяви, че се е намесила, за да блокира предложение на човек от екипа на тогавашния президент на Световната банка Джим Йон Ким данните за Хонконг да бъдат взети предвид при изчисляването на рейтинга на Китай в „Да правиш бизнес", което би подобрило значително позициите на страната в ежегодната класация на банката. Вчера заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис се срещна с Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование във Вашингтон. След това той постна туит в нейна подкрепа.

Световната банка с обвинение към Кристалина Георгиева, поискано ѝ е обяснение

,,Винаги е хубаво да видя (Кристалина) Георгиева от МВФ". МВФ показа „истинско лидерство" при раздаването на паричните резерви на страните-членки'', написа Домбровскис.

Известни икономисти като Джефри Сакс и жени лидери също изразиха подкрепа за Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, отбелязва Нова телевизия. Според Джефри Сакс, който е директор на Центъра за устойчиво развитие към Колумбийския университет, мнозинството в Конгреса е срещу Георгиева, защото тя не е заклет враг на Пекин.

Искат оставката на Кристалина Георгиева като шеф на МВФ

До този момент американското министерство на финансите, което контролира акционерните дялове, осигуряващи на Съединените щати доминираща роля в двете базирани във Вашингтон международни финансови институции, не е казало нещо повече по темата, освен че проучва обвиненията срещу Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование.

Говорителка на министерството отказа да коментира твърденията на агенция Блумбърг, че министърката на финансите на САЩ Джанет Йелън отказва да приеме телефонни обаждания от шефката на МВФ, откакто скандалът е избухнал преди 10 дни. Личен говорител на Георгиева също отказа коментар.

Владимир Василев
2620 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2021.09.28 | 20:32

9
Вярната ученичка на Карл Маркс. Не може да забие един пирон, но е твърдо убедена, че е предопределена да живее в палат.

2021.09.28 | 20:19

6
Комунистите са негодници.

2021.09.28 | 20:24

8
Властта им е самоцел като на евреите, защото не могат да работят.

2021.09.28 | 20:23

7
Ще се сетят след време и за дрогарката Йончева, та в момента се покрива и краде.
Гошо от nочuвка

2021.09.28 | 18:56

5
Каква световна банка? Това е АМЕРИКАНСКА банка, няма ка да е световна след като само кравар може да е шеф там.

2021.09.28 | 18:52

4
Ст?линка няма нищо общо с кристал ! Боклук като Тиквата , българомразка и враг на България ! Нула полза за българите ! 100 % егоист !
KKK

2021.09.28 | 18:44

3
ЧИФУТСКА ПОДЛОГА , БОКЛУК И СМРАД !

2021.09.28 | 18:16

2
Ами какво да ви кажа...Ст@линка...Гн9сна к0мунистич3ска м9тр3са-м3тр3са на нашенската б@нкянска м9тра,който и шеф на ООН искаше да я прави...Д0лни к0мунистич3ски изч@дия,които 80 години не спряха да ни лъжат,крадът и тровят живота по всевъзможен начин,включително и правейки се на демократи през почти половината време!
Анархиста

2021.09.28 | 18:02

1
Краварите са долни отрепк.и

Добави коментар

Водещи новини