Кристалина Георгиева заяви, че е била подведена от адвокатската фирма

  • 07 октомври 2021 11:31

  • 1153
  • 2
Кристалина Георгиева заяви, че е била подведена от адвокатската фирма
© Getty Images/Guliver

Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование заяви, че адвокатската кантора "Уилмър Хейл", автор на независимия доклад за евентуалната й роля в скандала с подправяне на данни за Китай по времето когато е била в Световната банка, е описала погрешно действията й.

В изявление пред изпълнителния съвет на фонда Георгиева заяви също, че от фирмата са я уверили, че участието й в разследването е конфиденциално, съобщава БНР. Тя отхвърля заключението в доклада, според което е оказала натиск върху служители на институцията да манипулират данните, за да повишат позицията на Китай в класацията "Да правиш бизнес".

Управителният съвет на МВФ ще заседава за обвиненията срещу Кристалина Георгиева

По-рано изпълнителният съвет на Международният валутен фонд обяви, че е провел среща с Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование. В кратко изказване говорителят на фонда заяви, че бордът продължава да бъде поддръжник на "пълно, обективно и своевременно" разглеждане на случая, затова се очаква да се събере отново в скоро време за ново обсъждане. Според агенция Ройтерс това ще стане в петък.

Весела Найденова
1153 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Смях

2021.10.07 | 12:00

1
Тоест, признава, че се е осрала.

2021.10.07 | 15:00

2
Не признава, но ще я освободят по "лични причини".

Добави коментар

Водещи новини