Хвърлилият яйце по Макрон ще бъде въдворен в психиатрия

  • 28 септември 2021 15:34

  • 416
  • 3
Хвърлилият яйце по Макрон ще бъде въдворен в психиатрия
© Getty Images

Младежът, който хвърли яйце по френския президент Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на на гастрономическо изложение в Лион, е преминал психиатричен преглед и ще бъде въдворен в психиатрия, съобщава телевизионният канал BFM TV, позовавайки се на прокуратурата в Лион.

„По искане на прокуратурата в Лион мъжът е преминал психиатрична експертиза, която е показала, че той не дава отчет за действията си и се нуждае от принудителна хоспитализация“, цитира телевизионният канал изявлението на прокуратурата.
 

В понеделник 19-годишен студент хвърли яйце по френския президент, докато той разговаряше с посетители на изложение на ресторантьори и хотелиери. Lyon Magus, който също публикува кадри от инцидента, добави, че по време на ареста младежът е извикал „Да живее революцията!“

Мъж замери с яйце Еманюел Макрон
Това не е първият път, когато Макрон е атакуван. През юни, по време на пътуване до департамента Дром в югоизточната част на страната, преди регионалните избори, Макрон се обърна към група местни жители, за да ги поздрави. Един от тях извика нещо на президента и след това го удари в лицето. Охраната задържа нападателя и неговия съучастник, припомни "Фокус".

Теодора Александрова
416 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.09.28 | 16:43

3
Кум Чен и Путин ряпа да ядат.

2021.09.28 | 16:30

2
френският навални

2021.09.28 | 15:59

1
Какъв понеделник то се случи преди повече от два месеца

Добави коментар

Водещи новини