Борис Джонсън и Урсула фон дер Лайен ще проведат видео-разговор

  • 03 октомври 2020 11:56

  • 390
  • 0
Борис Джонсън и  Урсула фон дер Лайен ще проведат видео-разговор
© Pixabay

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и председателят на Евроепйската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е ще проведат видео-разговор след като преговорите за търговска сделка след Брекзит завършиха без резултат.

Двете страни си отправят взаимни призиви за компромиси по ключови въпроси, включващи риболова и правителствените субсидии. От "Даунинг стрийт" винаги са твърдели, че ако няма сделка за риболова, няма да има и цялостно споразумение.

В днешния „Дейли телеграф“ Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е пише, че шансовете за сделка са „много добри, ако всички проявят някакъв разум“. Той освен това допълва, че остава оптимист за уреждане на бъдещи отношения по „канадския модел“.

Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е заяви, че се надява днешният ѝ разговор с британсикя премиер след обед да проправи пътя към постигане на споразумение, но тя ще му каже, че Великобритания трябва да прояви по-голямо желание да се съобразява с правилата за конкуренцията на ЕС, за да получи пълен достъп до общия пазар.

От известно време се говори, че за да има напредък, е необходимо в преговорите да се намесят и най-тежките политически фигури. Кореспондентът на Би Би Си в Брюксел Ник Бийк заяви, че със сигурност в днешния разговор ще стане дума и за спорния проектозакон на Джонсън, който може да променя части от подписаното през януари Споразумение за Брекзит, предаде БНР.

Novini.bg
390 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини