Стартират неофициални Брекзит преговори в Лондон

  • 23 септември 2020 09:25

  • 333
  • 0
Стартират неофициални Брекзит преговори в Лондон
© Getty Images/Guliver

Главният европейски Брекзит преговарящ Мишел Барние пристига днес в Лондон за неофициални разговори с британското правителство, съобщава БНР.

Посещението на Барние е с цел да се подготви официалния кръг на търговските преговори следващата седмица, но идва на фона на сериозно обтегнати отношения между администрацията на Борис Джонсън и Брюксел.

Борис Джонсън спечели първото гласуване на спорния проектозакон за Брекзит

Повод за това стана готовността на британското правителство да наруши  международните закони като промени „сделката по развода“ с ЕС в частта за Северна Ирландия.

Търговските преговори междувременно продължават, но и двете страни казват, че остават нерешени основни въпроси, а времето за споразумение изтича.

Необходим е консенсус до края на октомври, за да може евентуалното споразумение да бъде ратифицирано до края на „преходния период“, който изтича на 31 декември.

Борис Джонсън е изправен пред опасност от бунт във връзка с преговорите за Брекзит

Говорител на Борис Джонсън потвърди посещението на Мишел Барние с пояснение, че през последните седмици се водят повече подобни неформални разговори. Той допълни, че Лондон продължава да вярва, че сделка е възможна и работи упорито за постигането й.

Novini.bg
333 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини