Носорог нападна служителка в сафари парк в Германия

  • 28 август 2019 11:08

  • 1680
  • 1
Носорог нападна служителка в сафари парк в Германия
© Pixabay

Гневен носорог нападна гледачка на животни в сафари парка "Серенгети" в Долна Саксония, Германия, преобръщайки автомобила й три пъти, предаде ДПА.

Посетител с джип е заснел сцената, в която 30-годишният носорог Кусини блъска возилото на служителката. Видеото е публикувано онлайн от в. "Билд".

Мениджърът на парка "Серенгети" Фабрицио Сепе сподели за агенцията, че жената не е пострадала сериозно и се е разминала само с няколко натъртвания. Гледачката е успяла да влезе в автомобила на колега, притекъл й се на помощ.

По думите на мениджъра остава неясно какво е разгневило носорога. Фабрицио Сепе допълва, че няма опасност за посетителите. Кусини обитава "Серенгети" от 18 месеца и все още свиква с новата среда, отбелязва мениджърът. Носорогът се пуска в парка само сутрин и вечер и никога когато има посетители със собствени автомобили.

Фабрицио Сепе казва, че Кусини е "ценна придобивка" за сафари парка, като първоначално е предоставен за разплод. Мениджърът обаче смята, че животното ще се чувства по-добре в зоологическа градина.

Последвайте канала на

БТА
1680 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ха-ха-ха,

2019.08.28 | 11:20

1

просто си е харесал нова играчка...

Добави коментар

Водещи новини