Румънският президент и съпругата му бяха на сафари в Кения

  • 16 ноември 2023 11:30

  • 344
  • 1
Румънският президент и съпругата му бяха на сафари в Кения
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Румънският президент Клаус Йоханис и съпругата му Кармен Йоханис отидоха вчера а сафари в Кения, съобщава базираната в северната ни съседка телевизия Диджи 24, цитирана от БТА.

В програмата на президента, който е на обиколка в Африка, за днешния ден не са били предвидени публични прояви, но след като снимки на президента бяха публикувани от кенийския департамент за природните резервати към министерството на туризма, администрацията на румънския президент е допълнила програмата на държавния глава.

„В рамките на държавното посещение в Кения, подобно на други държавни глави, президентът на Румъния Клаус Йоханис бе поканен от страна на домакиетите да посети Националния парк Найроби, който е уникален в света с това, че доближава голямото биоразнообразие до градската среда. Кения е страна с голям опит в националната и международната ангажираност в областта на околната среда, тъй като е била домакин на Програмата на ООН за околната среда, на срещата на високо равнище по въпросите на климата COP12 през 2006 г. и наскоро - на Африканската среща на високо равнище по въпросите на климата", заявиха от президентската администрация.

Първоначално за вчера в програмата на Йоханис нямаше нито едно публично събитие. По-късно програмата на президента бе допълнена със „среща с министъра за опазването на природата на Република Кения Алфред Нганга Мутуа и с генералния директор на Службата за дивата природа Ерустус Канга по време на посещение в Националния парк Найроби“.

Администрацията на румънския президент посочи още, че „сътрудничеството в сферата на ограничаването на климатичните промени и на опазването на околната среда е основна тема на държавното посещение на президента на Румъния в Република Кения“ и допълва, че президентът „проявява особен интерес“ към тези теми.

Днес Йоханис ще посети девическа гимназия в Найроби, а след това ще замине за Танзания, където ще остане четири дни.

Румънският президент е на обиколка в Африка, която включва посещения в Кения, Танзания, Кабо Верде и Сенегал.

Румъния откри нов мост над Дунав при Браила

Последвайте канала на

Валери Зайцев
344 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
...,,- ,,болимехуя. 9

2023.11.16 | 14:11

1
тоя..убиле...слон..европейски...мангал..

Добави коментар

Водещи новини