Бившият президент на Грузия обяви гладна стачка

  • 14 декември 2022 17:05

  • 487
  • 2
Бившият президент на Грузия обяви гладна стачка
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Бившият грузински президент Михаил Саакашвили, който в момента излежава присъдата си в болница, обяви днес, че започва гладна стачка, тъй като службата за изпълнение на наказанията не му е позволила да присъства по видеовръзка на съдебно заседание, на което съдът да се произнесе по молбата му за освобождаване по здравословни причини, предадоха световните агенции.

„Михаил Саакашвили е започнал гладна стачка, настоявайки да му бъде позволено да участва в съдебно заседание чрез видеоконферентна връзка“ от болницата, където от няколко месеца е лекуван под охрана, каза неговият адвокат Дито Садзагличвили, цитиран от Франс прес. 

Съдебното заседание на тбилиския градски съд по въпроса за евентуално освобождаване на Саакашвили по здравословни причини се състоя днес.

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили отровен в затвора?

На него се очакваше бившият президент да участва чрез видеовръзка, но говорител на службата за изпълнение на наказанията към министерството на правосъдието на Грузия Николоз Абрамишвили каза, че болницата, в която се намира Саакашвили не разполага със съответните технически средства. В резултат на това съдебното заседание бе за 22 декември, съобщи ТАСС.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
487 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
юлиян

2022.12.14 | 17:50

2
И я прекрати в ранния следобед.

2022.12.14 | 17:20

1
Ще го пуснат 1 ден преди да умре ! Зеленски дори няма да има този късмет !

Добави коментар

Водещи новини