Трима служители на медии са убити при израелски удар в Югоизточен Ливан

  • 25 октомври 2024 10:26

  • 237
  • 1
Трима служители на медии са убити при израелски удар в Югоизточен Ливан
© gettyimages

Трима служители на медии са убити при израелски удар в Югоизточен Ливан. Ударът е попаднал в сграда, където са били настанени журналисти, съобщи днес ливанската новинарска агенция ННА, цитирана от Асошиейтед прес. 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3232

Базираният в Бейрут ливанския телевизионен канал "Ал Маядин" заяви, че сред убитите има двама негови служители - оператор и техник. Управляваната от групировката "Хизбула" телевизия "Ал Манар" съобщи, че неин оператор е убит при въздушен удар в югоизточната ливанска окръг Хасбая, пише БТА.

Няколко журналисти бяха убити, откакто в началото на октомври миналата година започнаха интензивните боеве по ливанско-израелската граница.

През ноември 2023 г. двама журналисти от телевизия "Ал Маядин" бяха убити при удар с дрон. Месец по-рано при израелски обстрел в Южен Ливан бе убит видеооператор на Ройтерс. Тогава бяха ранени и журналисти от Франс прес и катарската телевизия "Ал Джазира", припомня АП.

"Хизбула" е най-големият защитник на Ливан от Израел

Ливанските здравни власти отчетоха в четвъртък пореден ден на интензивни въздушни удари и престрелки. Според данните им за последните 24 часа са загинали 19 души, като от октомври 2023 г. общият брой на загиналите в Ливан е нараснал на 2593 души.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
237 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иранците са прабългари!

2024.10.25 | 10:57

1
Еврейският фашизъм и нацизъм е "цветя и рози"! С убийството на невинни хора, дори и на лидери на Хизбула и Хамас няма да промени с нищо борбата на палестинците за освобождението си от израелската окупация. И Османската Империя като заловиха "Левски" го обявиха за терорист и го обесоха, но това не промени с нищо борбата на българите за свобода.Мълчанието на света за еврейските нацистки престъпления е най лошата страница в световната история. Над 50 000 убити и 200 000 ранени невинни палестинци, а Газа е изравнена със земята. Нетаняху е нациста и фашиста на 21и век и трябва да бъде арестуван и съден в международния съд. Категорично съм против убийството на невинни хора независимо от тяхна етнос и религия и не одобрявам това което Хамас извърши на 7и октомври. Израел има право да се защити, но основната вина за войната е негова, защото не изпълни решенията на ООН да се изтегли от окупираните на 05 юни 1967 палестински, ливански и сирийски територии. Израел е създаден 1948г на палестинска земя. Обетованата земя е Етиопия, тъй като Мюсей направи чудото "път през морето" по посока бреговете на Етиопия. Границата на Египет с Палестина е 95% пустиня и нямаше нужда Мюсей да бяга с племето си от фароните по посока морето. Що се отнася за еврейските храмове ги има навсякъде по света от преди христа, включително и в Палестина.

Добави коментар

Водещи новини