Володимир Зеленски заяви, че лично ще се ангажира да върне Михаил Саакашвили в Украйна

  • 03 октомври 2021 21:02

  • 1321
  • 1
Володимир Зеленски заяви, че лично ще се ангажира да върне Михаил Саакашвили в Украйна
© gettyimages

Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога заяви днес, че лично ще се ангажира да върне в Украйна бившия грузински президент Михаил Саакашвили, който има украински паспорт, а сега е арестуван в Грузия, съобщи БТА.

Саакашвили беше задържан в петък, след като се върна в родината си, въпреки че го заплашваше затвор. Той призова привържениците си да гласуват за опозицията и да излязат на улични протести след днешните местни избори.

Грузинският експрезидент Саакашвили беше арестуван, след като се завърна в родината си

Като президент на Украйна и по силата на моите правомощия се занимавам постоянно с това да връщам в страната украински граждани. Г-н Саакашвили е украински гражданин, така че това се отнася и за него, каза Зеленски.

Със случая на Саакашвили ще се заемат украинското външно министерство и правителството, както и посолството ни в Грузия, допълни президентът.

Саакашвили, който живее в Украйна и има задочна присъда в Грузия от 2018 г., съобщи, че ще се върне в родината си за местните избори, за да помогне "за спасяването на страната". Управляващата партия "Грузинска мечта-Демократична Грузия" (ГМ-ДГ) като цяло надделя на днешните изборите над опозиционната партия "Единно национално движение" (ЕНД) на експрезидента Саакашвили.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1321 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.10.03 | 22:21

1
Зеленски,Същият боклук като грузинският гъз Саакашвили,мекерета на САЩ.

Добави коментар

Водещи новини