Израел уби терористи

  • 25 октомври 2022 10:53

  • 518
  • 5
Израел уби терористи
© Getty images (архив)

"Най-малко петима членове на терористичната организация "Леговището на лъва" бяха убити при операция на израелски военни и полицаи в палестинския град Наблус", предаде медията от еврейската държава нюзру.

"Войници и офицери от подразделение със специално предназначение на въоръжените сили (ЦАХАЛ) и гранични полицаи проведоха съвместна операция срещу палестински екстремисти в Стария град на Шхем (еврейското име на Наблус). В резултат на действията са ликвидирани петима екстремисти. Разрушена е лаборатория за производство на наркотици и е унищожена главната квартира на организацията", добави изданието.

"Според властите в Палестина при въздушен удар е загинал лидер на "Леговището на лъва", наречен Али Антар", написа още нюзру.

"Местни жители са оказали съпротива и са се опитали да попречат на израелските полицаи и военни да проведат операция. По време на сблъсъците са пострадали около 20 души от арабска страна", допълни нюзру.

"Властите в еврейската държава заявиха, че няма данни за ранени служители на министерствата на отбраната и вътрешните работи", добави изданието.

"Леговището на лъва обяви за своето съществуване на 25 септември тази година. Тогава групировката пое отговорност за атака срещу израелски патрул край Наблус. При престрелката загина сержант от ЦАХАЛ, а член на групировката бе убит от израелски военни и провъзгласен за мъченик", написа още цитираната медия.


"Леговището на лъва" създадена от хора на по 20-на години. Организацията не се подчинява на властите в Палестина", допълни нюзру.

Израел разби клетка на ИД

Валери Зайцев
518 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Наричате революционерите терористи

2022.10.25 | 11:18

1
Все едно "Ботев и Левски" са "терористи" по време на османската империя. Палестинците се борят за своята свобода, те са единственият народ под окупация.
Фактите говорят

2022.10.25 | 12:22

5
Който не е запознат и си задава въпроси за евреите и Израел има една книга написана от евреина Шолмо Занд - Изобретяването на еврейския народ. Макар че е евреин от Израел той доказва и разбива цялата пропаганда на фалшивата държава. Ако имаше македонец със съвест щеше да направи подобна книга, но евреите са 1 млн.пъти по умни от македонските дебили!
Сашо

2022.10.25 | 12:07

4
Айде бе Яворчо и аз не харесвам палестинци, араби, иранци и т.н., но Израел е изкуствена държава на територията на държавата Палестина. Защо трябва да отричаме истината?! Израел е вече почти 100 години окупатор и е убил стотици хиляди цивилни граждани и хиляди деца.
Явор

2022.10.25 | 11:50

3
Явно си мноого тъп ! Няма държава палестина ,палестинците дори нямат буквата П в езикът и и звукът им при казването на името на измислената си държава е Ф , та така звучи Фалестина ! Освен това приравняваш малка циганско мюсюлманска народност кън такава заслужаваща държава ,все едно наще цигани да се вдигнат и си поискат държавата България или автомомна република в пределите на Бг .
PaulaFox

2022.10.25 | 11:44

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини