Израел закопча лидер на "Ислямски джихад"

  • 02 август 2022 12:11

  • 780
  • 0
© Getty images (архив)

"Израел арестува лидера на групировката "Ислямски джихад" в Западния бряг на река Йордан (частта на Палестина, разположена до границата на еврейската държава с Йордания) Басам Раджаб Абд ал Рахман ал Саади", това написа израелското издание "Детали".

"Съвместната операция на въоръжените сили и граничната полиция бе проведена късно снощи в супермаркет в град Дженин. Патрулите бяха обстреляни от палестински терористи", добави медията.

"Войниците и граничарите отвърнаха на огъня. От палестинските кръгове заявиха, че вследствие на размяната на куршуми е загинал член на "Ислямски джихад", а водачът - задържан. "По време на ареста ал Саади е оказал съпротива и бил ухапан от служебно куче", допълни "Детали".

Медията посочи още: От израелска страна няма загинали и ранени.

"Във връзка със смъртта на своя член и ареста на един от лидерите си "Ислямски дхихад" вдигна членовете на своята военна организация на крак", допълни цитираното издание.

"В отговор властите в Израел заповядаха фермерите в пограничните със Западния бряг на река Йордан райони да не работят днес. Преустановено е движението по автомагистрали и по железопътната линия между градовете Ашкелон и Сдерот, а системата за противоракетна отбрана "Железен купол" е приведена в състояние на повишена бойна готовност, посочи още "Детали".

Последвайте канала на

Валери Зайцев
780 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини