Американски туристи предизвикаха паника на израелско летище, след като се появиха там с неизбухнала граната

  • 29 април 2022 21:30

  • 1661
  • 2
Американски туристи предизвикаха паника на израелско летище, след като се появиха там с неизбухнала граната
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Сцени на паника бяха предизвикани вчера на израелско летище, след като семейство от САЩ се появи там с неизбухнала артилерийска граната. Чужденците я намерили на Голанските възвишения и смятали да я запазят като сувенир, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Видеоклипове, разпространени онлайн, показаха как пътници търсят къде да се прикрият, бягат и крещят в салона за заминаващи на международното летище „Бен Гурион“.

Летищните власти съобщиха, че служители по сигурността са задействали сигнал за тревога, когато открили неизбухналата граната. Най-малко един човек е пострадал, когато се опитал да бяга по конвейерната лента.

Летището се върнало към обичаен режим, след като гранатата била безопасно отстранена, а семейството било освободено след разпит.

Не е открита бомба на борда на самолет на летище София

Израел завладя Голанските възвишения от Сирия през войната от 1967 г. В района се водиха ожесточени сражения и по време на арабско-израелска война 6 години по-късно. Зони, в които се знае, че са останали неизбухнали муниции, са ясно обозначени и оградени.

Израел анексира стратегическото плато през 1981 г. и днес то е голяма туристическа забележителност със своите винарски изби, маршрути за пешеходни преходи и малък ски курорт, отбелязва АП.

Константин Тодоров
1661 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.04.30 | 09:21

2
ДОРИ ПИЯНДУРНИЦИТЕ ОТ ПОЛША ПОЛУЧАВАТ ГАЗ ОТ ГЕРМАНИЯ,НО НЕ И ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ.НА НАС РЪКОПЛЯСКА ЦЯЛА ЕВРОПА И НИ КАЗВА ДА СЕ ДЪРЖИМ ДО ПОСЛЕДНИЯ БЪЛГАРИН.
e

2022.04.29 | 22:29

1
щом са американци, значи всичко е ОК!

Добави коментар

Водещи новини