Взрив в топобект на иранската армия взе жертва

  • 26 май 2022 12:48

  • 547
  • 0
Взрив в топобект на иранската армия взе жертва
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Най-малко един човек загина в обект на иранските въоръжени сили", предаде написа в. "Джерусалем пост".

"За инцидента първо съобщи полуофициалния информационен  канал в Техеран Фарс. При експлозия в изследователски обект на въоръжени сили  на Ислямската република в град Парчин (на 60 километра югоизточно от столицата Техеран) е загинал инженер, а негов колега е пострадал. Раненият е транспортиран болница, но няма данни за неговото състояние", допълни израелската медия.

"Информацията за взрива и жертвата бе потвърдена и от военното министерство на Иран. "Причините за аварията са в процес на изясняване", това пише в лаконично съобщение на силовото ведомство, цитирано от "Джерусалем пост".

"В Парчин е разположен комплекс от центрове изследвания и разработки под шапката на иранското министерство на отбраната. Според данни на западни разузнавателни служби преди десетина години там били извършени изпитания с оръжия, подобни на атомните", написа още вестникът.  

"Инцидентът в Парчин стана няколко дни след като в Техеран бе убит полковникът от елитния ирански Корпус на гвардейците на Ислямската революция Хасан Саяд Ходаяри", добави израелската медия.

Израел е признал, че стои зад убийството на иранския полковник?

 

Валери Зайцев
547 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини