Убиха полковник на иранските Гвардейци на революцията

  • 22 май 2022 21:39

  • 2222
  • 2
Убиха полковник на иранските Гвардейци на революцията
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Полковник Хасан Саяд Ходаяри от влиятелния Корпус на гвардейците на ислямската революция беше застрелян пред дома си от неидентифицирани нападатели на мотоциклет, съобщи БТА, като цитира държавната телевизия.

Нападението беше извършено посред бял ден в центъра на Техеран. Корпусът не съобщи много подробности за случилото се, но обвини за нападението "глобалната арогантност", израз, с който обикновено в Иран обозначава САЩ или Израел.

Израелски бизнесмен и анализатор: Генерал Суровикин командва руската армия в Украйна

Това обвинение, както и стила на дръзкото нападение, повдигат възможността за връзка с други извършени с мотоциклет убийства в Иран, които вече са били приписвани на Израел. Подобни нападения бяха извършени срещу ирански ядрени учени.

Двамата нападатели са простреляли полковника пет пъти, докато той се е намирал в небронирания си автомобил "Kia Pride", произведен в Иран. Нападението се е случило в близост до иранския парламент.

В съобщенията полк. Ходаяри е наречен само "защитник на светите места" - израз, с който се обозначават иранците, биещи се срещу екстремистката група Ислямска държава в Сирия и Ирак.

Според изявление на сайта на иранското правителство, съобщаващо за убийството, той е бил част от елитния корпус "Кудс".

Засега никой не е поел отговорност за нападението. Силите за сигурност преследват предполагаемите извършители.

Мая Йорданова
2222 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Рени

2022.05.23 | 06:57

2
То е ясно кой го е убил, а тези иранци типични не знаят кой влиза и кога излиза от страната им.
PaulaFox

2022.05.22 | 22:57

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини