Хиляди се включиха в погребалната процесия за убития полковник от иранските Гвардейци на революцията

  • 24 май 2022 19:43

  • 3723
  • 3
Хиляди се включиха в погребалната процесия за убития полковник от иранските Гвардейци на революцията
© gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Хиляди иранци излязоха по улиците на Техеран, за да отдадат почит на високопоставен член на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция, който в неделя беше застрелян от двама души на мотоциклет, предаде АП. Хората издигаха юмруци и скандираха: „смърт на Израел“.  

Убийството на Хасан Саяд Ходаи носеше белезите на предишни смъртоносни стрелби в Иран, за които ислямската република обвинява Израел. По сходен начин например през 2020 г. беше убит иранският ядрен учен Мохсен Фахризаде. Никой не е поел отговорност за атаката. Иранските власти хвърлиха вината върху „глобалната арогантност“ - израз, с който Иран обикновено визира Израел и САЩ. На погребението присъстваха командирът на Корпуса на гвардейците на ислямската революция ген. Хосейн Салами, както и лидерът на елитните части „Кудс“ ген. Есмаил Гаани. 

Убиха полковник на иранските Гвардейци на революцията

Иранският преговарящ по ядрената сделка посети местопрестъплението, което беше силен знак за шока на правителството, а президентът Ебрахим Раиси се зарече да отмъсти. Улица в Техеран вече носи името на полковника. Петдесетгодишният Ходаи остава фигура в сянка и Техеран все още не е оповестил детайли от биографията му. Знае се само, че е бил член на силите „Кудс“. 

Филип Епитропов
3723 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Еми...

2022.05.24 | 19:51

1
нормално, дебилният соц е дебилен соц дори и да е с религиозно-фанатичен привкус. у нас колко идиоти ходиха да изпращат "людмила"....
Тенев

2022.05.25 | 06:45

3
Людмила направи много за хората.
маке

2022.05.24 | 20:41

2
Чифутска работа

Добави коментар

Водещи новини