Президентът на Иран призна, че правителството му невинаги е казвало цялата истина

  • 02 август 2021 09:27

  • 757
  • 0
Президентът на Иран призна, че правителството му невинаги е казвало цялата истина
© Getty Images/Guliver

Президентът на Иран Хасан РоханиХасан РоханиСедмият президент на Иран Хасан Рохани е роден на 12 ноември 1948 година. Заема поста на 3 август призна, че правителството му "не е казвало част от истината" на народа си по време на 8-годишното си управление, предаде Асошиейтед прес.

"Това, което казвахме на хората, не противоречи на действителността, но не казахме част от истината", каза Рохани на последното заседание на кабинета си. "Защото не смятах за подходящо и се страхувах, че това ще наруши националното единство", добави той. В чевтъртък постът му ще бъде зает от новоизбрания президент Ебрахим Раиси, протеже на върховния водач Али ХаменейАли ХаменейСеид Али Хосейни Хаменей е ирански духовник и настоящ върховен водач на Иран. Роден е на 19.

Той не разясни какво иска да каже със своите думи. Но по време на неговия мандат иранската паравоенна революционна гвардия погрешка порази пътнически самолет и уби 176-те души на борда през януари 2020 година. Правителството дни наред отказваше да признае вината на Иран.

"Ако имаме някакъв недостатък, извиняваме се на народа и го молим за прошка и за милост", каза Рохани.

Иранският президент се извини за спирането на тока

Последвайте канала на

Константин Тодоров
757 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини