Бивш ирански министър на разузнаването: МОСАД е проникнал в държавата ни

  • 30 юни 2021 18:01

  • 1221
  • 2
Бивш ирански министър на разузнаването: МОСАД е проникнал в държавата ни
© Getty (архив)

Израелското разузнаване (МОСАД) е проникнало във всички структури на нашата държава, това каза бившият министър на разузнаването на Иран Али Юнеси, предаде нюзру.

Според ръководителя на ведомството от 2000 до 2005 г. службите за сигурност на Ислямската република са деградирали. "През последните десетина години се създадоха ведомства, които дублират функциите на разузнаването и контраразузнаването. Това доведе до упадък. Служителите, вместо да търсят и разобличават агентите на ционисткия режим (както в Иран и много други мюсюлмански страни наричат еврейската държава), започнаха да се следят помежду си и от това се възползва МОСАД", добави  той.

По думите на Юнеси агентите на израелската служба са проникнали във всички структури на неговата родина. "Заради това съществува реална опасност за живота на лидерите на Ислямска република Иран", посочи още ексминистърът.

Да припомним, на 27 ноември 2020 г. край Техеран бе убит ядреният физик Мохсен Фахризаде. Властите в Иран обвиниха еврейската държава за атентата. Израел досега не е реагирал на твърденията на Ислямската република.
Създател на иранската ядрена програма е убит

Валери Зайцев
1221 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Идиот Новини.бг

2021.06.30 | 18:21

1
нарича тук протестиращите "лумпени", Радев "тъпа фуражка" и "зелен чорап", а спец-службите " простаци".
Идиот - фашизоид

2021.06.30 | 18:21

2
от Новини.бг, пише тук че негрите не бива да живеят защото са черни.

Добави коментар

Водещи новини