Синът на Осама бин Ладен се жени за дъщерята на терорист

  • 07 август 2018 11:43

  • 5748
  • 1
Синът на Осама бин Ладен се жени за дъщерята на терорист
© Getty Images

Синът на лидера на терористичната организация Ал Кайда се е оженил за дъщерята на лидера на терористите, които извършиха атентатите в САЩ на 11 септември- египтянина Мохамед Ата. Както е известно, именно Ата вряза завзетия самолет в Северната кула на Световния търговски център в Ню Йорк. Това съобщи "Гардиън", цитира dir.bg.

Бракът е бил потвърден от доведените братя на терориста- Ахмед и Хасан ал-Атас, които, заедно с майката на Осама дадоха пространно интервю за медията.

Синът на Осама-Хамза- заема висока позиция в Ал Кайда и има намерение да отмъсти за смъртта на баща си, застрелян по време на спецоперация на САЩ в Пакистан.

Хамза бин Ладен е роден преди 26 години от третата жена на Осама-Хайрия Сабар, която е живяла с него в последните години от живота му. Той се смята за заместник на сегашния лидер на групировката Айман ал-Зауахири. Според намерени след убийството на Осама документи, именно Хамза е бил готвен да наследи баща си на върха в терористичната организация.

Според информация от западните спецслужби ,той е издирван усилено заради терористичната си дейност в Ал Кайда, като има сведения, че е бил в Иран и дори в Сирия. Смята се, че сега се крие в планините на Афганистан близо до границата с Пакистан. През януари 2017 година САЩ го обявиха за "глобален терорист", което означава, че активите му по света трябва да бъдат блокирани, а хората, които се срещат с него-арестувани.

Неговият доведен брат Хасан казва пред "Гардиън": "Ако сега Хамза бе пред мен, щях да му кажа-Бог да те води, помислете два пъти за това, което правите. Не повтаряйте грешките на баща си". Семейството обаче твърди ,че няма никаква връзка с Хамза и не знае къде се намира.

Novini.bg
5748 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.08.07 | 12:44

1
долен резняк, яж свинско и сери напалм мръсно куче

Добави коментар

Водещи новини