„Сабах“: Зеленски планира да се срещне с Ердоган в Истанбул преди срещата на върха на НАТО

  • 06 юли 2023 15:22

  • 692
  • 0
„Сабах“: Зеленски планира да се срещне с Ердоган в Истанбул преди срещата на върха на НАТО
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога планира да посети Турция, където ще се срещне с турския държавен глава Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва преди срещата на върха на НАТО във Вилнюс, съобщава проправителственият турски в. „Сабах“.  

По информация на изданието срещата се очаква да се състои в Истанбул. Датата на срещата, определена като „изненадваща“, обаче не се съобщава.

Очаква се сред основните теми на разговорите да бъде въпросът, свързан със споразумението за износ на зърно от украински пристанища, което изтича на 17 юли.

Володимир Зеленски: Искам да ти благодаря, България, за защитата на живота на нашите хора

Ердоган е сред лидерите, които са се срещали най-много и с руския президент Владимир Путин, и с украинския държавен глава Володиримр Зеленски, отбелязва БТА.

Турция, която се опитва да има посредническа роля в конфликта между Русия и Украйна, продължава да настоява за прекратяване на огъня между страните възможно най-скоро, добавя изданието.

Срещата на върха на НАТО във Вилнюс ще се проведе на 11 и 12 юли.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
692 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини