Володимир Зеленски: Искам да ти благодаря, България, за защитата на живота на нашите хора

  • 06 юли 2023 14:58

  • 7546
  • 0
Володимир Зеленски: Искам да ти благодаря, България, за защитата на живота на нашите хора
© Булфото

Радвам се да посетя вашата страна, вашата столица по покана на правителството на България и да ви благодаря. Много е важно, че в тази аморална криза в Европа България е защитник, че България е противник на политиката на геноцид, която Русия води против нашата страна, независимост и свобода. Това заяви украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога в изявление в Министерски съвет, след като проведе среща с премиера акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С и вицепремиера Мария Габриел. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13989

"Отношението към Русия в различните страни за съжаление не е еднозначно. На хората често пъти им е трудно да признават реалността на злото особено когато не са се срещнали с него. Искам да ти благодаря, България, за защитата на живота на нашите хора", добави той. 

"Когато няколко хиляди километри разделят някои страни от руската артилерия, която безжалостно изпепелява градове и села в Украйна или когато хората не могат да усетят какво са безсънни нощи и дни на безпокойство заради непрестанните сирени от руския терор със сирени и дронове, тогава е по-лесно да се отхвърли мисълта за извършеното зло от Русия, посочи още украинският президент. 

"Благодаря на цялото правителство и на парламента на България за моралната сила на вашето решение, за това, че честно признавате действителността и съществуващите заплахи. На нашата земя дойдоха руски окупатори, те избиват, измъчват и отвличат украински деца. Разделят ги със семействата им и се опитват да ги научат на ненавист. Разчитаме на сътрудничеството си с България. То вече ни помогна да защитим много хора, ще продължим разговорите особено по отношение на рехабилитацията на войници в България и в обучението на медици, каза украинският президент. Помолих България да вземе участие във възстановяването на Украйна, особено в образователната сфера. Обсъдихме сътрудничеството в областта на енергетиката. Ще правим повече в областта за ефективността на енергетиката", заяви Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога

Той благодари на България и за приемането на бежанци от войната. Следете всичко важно: Зеленски на посещение в България

"Благодарим за подкрепата в България, която България ни осигурява. Тя е абсолютно публична – как правителството подкрепя това и го съобщава, а след това парламентът го гласува. Това е пакет за защита, а не за настъпление. Пакет, за да могат родителите да защитят децата си, а не както в началото на войната, когато хора в руска униформа изнасилваха украински деца пред очите на техните родители. Масови изтезания, масови погребения. Ако говорим за артилерия, това е за да не дойдат те отново при нас. Тази артилерия стреля на определено разстояние, дори не на територията на врага – Русия. Това несправедливо ли е? Русия използва ракети по нашите военни, по цивилното население, по жилищата на хората. Днес бяха убити хора на границата с Полша. Това е граница със страна, която е член на НАТО. Знаем случаи, в които един или друг снаряд попадаха на територията на друга държава. Всяка страна, всеки човек има правото да защитава децата си. Ако при вас нахлуе човек, вие ще защитавате децата си, в противен случай ще останете без тях. Не знае, къде са 200 000 деца. Ние сме „за“ правата на хората и за тях се борим!", подчерта още украинският държавен глава. 

България и Украйна подписаха съвместна деклрация в подкрепа на евроатлантическата интеграция на Украйна. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
7546 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини