Подготвя се свързване на системите за събиране на пътни такси по магистралите в Босна и Херцеговина и Сърбия

  • 27 октомври 2022 22:38

  • 650
  • 1
Подготвя се свързване на системите за събиране на пътни такси по магистралите в Босна и Херцеговина и Сърбия
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

По покана на „Автомагистралите на Сърбия“ днес в Белград се проведе среща по идеята за свързване на електронните системи за събиране на пътни такси Босна и Херцеговина и Сърбия, съобщава БТА.

В срещата участваха представители на „Автомагистралите на Федерация Босна и Херцеговина“ и „Автомагистралата на Република Сръбска“, водени от директорите Елмедин Володер и Слободан Станаревич, и техните колеги от „Автомагистралите на Сърбия“.

При обсъждането всички страни изразиха готовност за свързване на електронното таксуване между тези три публични компании, за да могат крайните потребители да използват магистралите възможно най-просто и ефективно.

АПИ: За над 250 000 лв. са глобите за тежки и извънгабаритни превозни средства

Директорът на магистралите на Федерация Босна и Херцеговина Елмедин Володер подчерта, че от общ интерес на всички страни и на потребителите на магистралата е по-бързото и по-лесно преминаване през тол станциите.

На срещата е говорено в скоро време да бъде изготвено споразумение за сътрудничество, което ще бъде подписано в Баня Лука. Датата ще бъде уточнена допълнително, а екипите по изпълнението ще започнат подготовка още през следващата седмица.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
650 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.27 | 23:14

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини