Освобождават от пътни такси украинските превозни средства с хуманитарна цел

  • 07 март 2022 16:00

  • 491
  • 0
Освобождават от пътни такси украинските превозни средства с хуманитарна цел
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

Всички видове превозни средства, регистрирани в Република Украйна, които осъществяват хуманитарни мисии или превозват бежанци от Украйна, се освобождават от пътни такси - електронна винетка и тол, при ползване на републиканската пътна мрежа в България реши Министерският съвет.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13662

Решението на правителството допълва мерките, които държавата взема за подпомагане на Украйна във връзка с извънредната военна обстановка и задълбочаващата се хуманитарна криза. Така се осигуряват своевременни действия, гарантиращи сигурността и оказването на хуманитарна и медицинска помощ.

Заради стойността на горивата: Превозвачи увеличават цената на автобусните билети

От заплащане на винетна такса и тол такса, независимо от своята категория и технически характеристики, се освобождават пътните превозни средства на Украйна, както следва:

- всички пътни превозни средства, независимо от своята категория и технически характеристики, които ползват платената пътна инфраструктура на територията на Република България, с цел осъществяване на хуманитарна помощ;

- всички пътни превозни средства, независимо от своята категория и технически характеристики, съставляващи конвои, предназначени за оказване на хуманитарна или медицинска помощ.

Срокът, в който ще действа мярката за освобождаване от пътни такси, е от 24 февруари 2022 г. до отпадане на необходимостта от оказване на хуманитарна и медицинска помощ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
491 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини