Петя Аврамова: ТОЛ полицията ще следи само за платени пътни такси

  • 22 декември 2018 18:21

  • 1807
  • 6
Петя Аврамова: ТОЛ полицията ще следи само за платени пътни такси
©

1,35 млрд. лева правят магистрала Хемус необратим проект. Което и правителство да управлява страната, северна България ще има осигурена магистрална отсечка. Тези средства осигуряват строителството на 134 км от Боаза до разклона за Велико Търново.

Това каза министърът на регионалното развитие Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно в ефира на предаването "Офанзива" по Канал 3.

В момента се строят участъците от Ябланица до Боаза и от Бухово до Белокопитово. Цялата магистрала има 170 км построени преди години. Това, което ще остане за дофинансиране, освен тези 134 км осигурено финансиране, остават още 90 км, за които в следващите години трябва да се намери финансиране, разясни тя и добави, че има вече има технически проект за трасето до разклона Плевен-Ловеч и иден проект за останалата част. Предстои да бъдат обявени тръжни процедури. Вече има чужди компании, които се станали членове на Камарата на строителите, така че интересът към строителството в България ще бъде голям, предвид и тези 1,35 млрд за магистрала „Хемус” и останалите участъци, които предстоят като строителство по републиканската пътна мрежа и магистралите, каза още министър Аврамова.

Виадуктите и тунелите по северното направление са обследвани, имат направена техническа експертиза – това са съоръжения, които изискват много средства, а ремонтите не могат да бъдат направени за кратко време. Вече има извършен ремонт на едната тръба на тунел „Витиня” и едната тръба на „Ечемишка”, продължаваме през 2019 с ремонта на другата тръба на тунел „Витиня” в посока София. Преди тунела е ремонтиран виадукта, той вече е готов, но не можем да пуснем движението заради безопасността на всички пътуващи. Няма да рискуваме да пуснем движението, там където техническата експертиза е показала проблем, дори това да води до затруднения за пътуващите. Заради тяхната безопасност в момента се изпълняват проекти за ремонти на виадукти, мостови съоръжения и тунели за 143 млн.лева. Всички мостове по пътната мрежа същи имат техническа експертиза, за техния ремонт са ни необходими около 60 млн.лева Продължаваме с ремонтите и през 2019 година, каза тя.

На опозиция вероятно и отива да се държи по този начин, но за мен рушенето на авторитета на български институции и на цял един строителен бранш е неприемливо. Не мога да се съглася с това деструктивно поведение., категорична е Аврамова. „Забелязвам там и едно противоречие в говоренето, чух г-жа Йончева да повтаря няколко пъти, че иска европейска лаборатория да обследва българските магистрали и пътища. България е в Европа, българските лаборатории са европейски лаборатории, подчертавам, че те имат лицензи. Ще дам пример с института за пътища и мостове, той има лаборатория, която е акредитирана в Брюксел и която е независима европейска лаборатория, подчерта министърът.

Министър Аврамова разясни и функциите на т.н ТОЛ полиция: Това не полиция, хората трябва да го знаят, това са представители на Националното ТОЛ управление, които ще следят единствено и само за редовността на пътуващите, относно плащането на т.н пътни такси.

Към момента трафик камерите могат да мерят за скорост, но шофьорите няма да получават т.н честитки за превишена скорост, каза още тя.

АПИ  и МВР са в пълна готовност, 24 часа, 7 дни в седмицата работи ситуационият център, които управлява целият процес по снегопочистване и организация на движението, заключи министър Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно.

Последвайте канала на

Novini.bg
1807 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Пенчо

2018.12.26 | 07:09

6

ТОЛ - полицията ще следи за "честните"избори на ГЕРБ и безаварийното печатане на фалшиви бюлетини в някоя ГЕРБ-печатница ! Това ще е единственото им задължение-другото е ала , бала !

??

2018.12.23 | 01:43

5

Тая по чия линия се озова в политиката и откога е на такъв пост, че някой я бръсне за слива??

4444

2018.12.23 | 01:40

4

Коя е тая баба ся, че като шофьор трябва да ми пука от изказванията й!?!?

Мал

2018.12.22 | 21:12

3

Мали топ MATURE FUKAM

Радой Ралин

2018.12.22 | 20:56

2

Таз мома е по-зле и от "експерта" Карабиберов!

iaze

2018.12.22 | 18:34

1

кой я турна тая ве

Добави коментар

Водещи новини