Ана Бърнабич за косовски албанци: Хора, току що излезли от гората

  • 05 юни 2019 09:51

  • 1250
  • 0
Ана Бърнабич за косовски албанци: Хора, току що излезли от гората
© Булфото (архив)

Някои албанци в Косово се държат като хора, които току що са излезе от гората, заяви сръбският премиер Ана Бърнабич, написа белградският в. Телеграф.

Министър-председателят на балканската държава коментира отношенията между нейната страна и бившата провинция на Република Сърбия. "Имам приятели албанци и не искам да лепвам етикети върху целия народ. Някои хора обаче в т.нар. Република Косово се държат като хора, които току що са излезли от гората. В Прищина казват, че ако ние не признаем държавността им, те ще хванат отново гората. Ето защо аз мога да определя поведението на някои лидери в областта като нецивилизовано и аз няма да се извиня за тези си думи", категорична е била тя.

Бърнабич също е заявила, че не уважава нито президента на най-младата държава на Балканите Хашим Тачи, нито премиера в Прищина Румуш Харадинай. "Не искам да бъда с нито един от тях в една стая", посочи премиерът на Сърбия.

Изказването на министър-председателя бе публикувано малко след като медии от Прищина съобщиха, че косовският президент ще се срещне със сръбския си колега Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. утре в Братислава.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1250 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини