Бърнабич към министрите си: Който не е съгласен с политиката ни, да си ходи

  • 27 юли 2019 20:41

  • 1152
  • 0
Бърнабич към министрите си: Който не е съгласен с политиката ни, да си ходи
© Булфото (архив)

Сръбският премиер Ана Бърнабич предупреди днес, че всеки министър е длъжен да води договорената политика и добави, че министрите, които не са в състояние да го правят, са "свободни да напуснат" сръбското правителство, предаде агенция Бета.

Реагирайки на изявлението на министъра на иновациите в сръбското правителство Ненад Попович, че "Брюкселското споразумение /с Прищина/ е мъртво и вече няма европейска интеграция на Сърбия", премиерът каза, е с това Попович е изразил становище, "директно противоположно на визията на правителството, чийто член е той".

"Напомням, че той като министър без портфейл не е компетентен нито за Брюкселското споразумение, нито за оценката му, нито за европейската интеграция. Такива изявления може да прави като председател на своята партия, но в никакъв случай не от името на правителството", каза премиерът.

Ана Бърнабич добави, че първото изречение в експозето й, тоест в програмата на правителството, приета от парламента, когато гласува за нейния кабинет, във връзка с външната политика на Сърбия, е че ЕС остава "наш стратегически приоритет и цел".

"Това е недвусмислената политика на правителството и никога не е поставяна под въпрос. Сърбия върви стабилно по европейския път", каза премиерът.

БТА
1152 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини