Ивайло Калфин: Не е тайна, че Русия не искаше НАТО да се разширява повече на Балканите

  • 06 февруари 2019 08:02

  • 841
  • 1
Ивайло Калфин: Не е тайна, че Русия не искаше НАТО да се разширява повече на Балканите
©

Македония е част от много силен натиск. Договорът ще донесе много повече стабилност и за страната. За нас е много по-добре да бъдем заобиколени от съюзници. Това заяви бившият вицепремиер и министър на външните работи Ивайло Калфин в сутрешния блок на БНТ. 

Припомняме, че днес посланиците на държавите от НАТО ще подпишат протокола за присъединяване на Република Македония към Алианса. На церемонията ще присъства македонският външен министър Никола Димитров.

"Не е тайна, че Русия не искаше НАТО да се разширява повече на Балканите. Влизането в НАТО на Македония ще донесат на страната големи трансформации", каза още той..

"САЩ не бяа третирани нечестно от НАТО. Дялът на финансиране през годините от тяхна страна намалява. Вече ще има по-тясно сътрудничества между страните то ЕС и в НАТО", допълни Калфин. 

"Следващата логична стъпка за Македония е влизането и в ЕС. Първо трябва да се утвърди името Република Северна Македония. След ратификация, Македония вече може да е част. Важно е това да е бързо", завърши Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Радина Лазарова
841 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тате

2019.02.06 | 09:36

1

Абе, защо текстът на тази публикация е някакси недодялан ? Писали сте го набързо, или пък сте били попийнали ? И печатни, и стилистични грешки, мама му.

Добави коментар

Водещи новини