Столтенберг изрази очакване съюзниците да подпишат споразумението за присъединяване на Република Македония

  • 31 януари 2019 12:26

  • 288
  • 3
Столтенберг изрази очакване съюзниците да подпишат споразумението за присъединяване на Република Македония
© gettyimages (архив)

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви днес в Букурещ, че очаква съюзниците да подпишат споразумението за присъединяване на Република Македония, след като страната се съгласи да промени името си, за да реши дългогодишния спор с Гърция, предаде Асошиейтед прес.

Столтенберг каза, че когато Република Македония стане членка на НАТО, страната ще допринесе за мира и стабилността в региона и в Европа. 

БТА
288 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Обективен

2019.01.31 | 23:30

2

За освобождението на Македония от османско и от сръбско иго дадоха живота си над 120 хиляди български войни по бойните полета на Балканските и на Първата световна войни и България претърпя две жестоки национални катастрофи. В най-новата й история днешната Македонска държава дължи до голяма степен появата и оцеляването си на България, като се започне от кампанията за нейното международно признание и от безкористната помощ по време на нейното гръцко ембарго и на албанска военна интервенция, та се стигне до мощната българска подкрепа за нейното интегриране в ЕС и НАТО. Най-пресния акт е вчерашното решение на МС на България да подпише договора за присъединяване на Р.С.Македония към НАТО.

Отговор

2019.02.01 | 12:14

3

В знак на признателност Скопският храненик Стойков пише в."Нова Македония" на 16 т.м.:"България ще трабва да се примири с истината, че не е никаква стара държава и култура и да преглътне факта, че българите млада нация - доста по-млада от американската, с твърде скромна история и без основане за каквито и да било претенции."

Крум Усаински-Крупник

2019.01.31 | 14:14

1

Цървули!!!В Кремъл пикаят природен газ от яд!!!Целият Балкански Полуостров ще е в НАТО!!!Ще стане една огромна военна база пълна с танкове,стелтове,тактически ядрени ракети и системи за ПРО!!!В пристанищата ще акостират атомни подводници,самолетоносачи и "Доналд Кук"!!!Ура и Слава другарки и другари,паплач русосифилистично безполезна!!!От вас не става и чеп за зеле!!!Изгубихте Хибридната Война!!!

Добави коментар

Водещи новини