Министърът на външните работи на Македония: Борисов бе европейският лидер, който даде тласък на нашата евроатлантическа интеграция

  • 01 февруари 2019 15:00

  • 1017
  • 4
Министърът на външните работи на Македония: Борисов бе европейският лидер, който даде тласък на нашата евроатлантическа интеграция
© МВнР

Българският министър-председател Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г даде първия тласък за цялата подкрепа, която получихме за евроатлантическата ни интеграция. Негово бе посланието: На нас ни помогна Европа, сега ние да помогнем на съседите си. С тези думи министърът на външните работи на Република Македония Никола Димитров се обърна към вицепремиера и министър на външните работи на Република България Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Двамата разговаряха в Букурещ в рамките на неформалната среща на външните министри от ЕС с техните колеги от Западните Балкани.

“Много постигнахме за една година, но имаме и още работа. След бизнесфорума в Скопие мога да потвърдя, че има огромен интерес на българския бизнес към вашата държава. Но преди това трябва да си оправим пътищата, жп връзките, да насърчим културния обмен”, каза вицепремиерът Захариева.

Като пример за отличните връзки между гражданите на двете страни тя даде и постановката “Братя Карамазови” от Достоевски, която режисьорът от Република Македония Деян Пройковски ще постави в Народния театър в София. Режисьорът е завършил НАТФИЗ “Кр. Сарафов”.

Димитров обеща да дойде за премиерата на постановката, в която участват изтъкнати актьори като Владо Пенев, Деян ДонковДеян Донков Деян Донков е български актьор, роден във Видин. Завършва Актьорско майсторство в класа на, Марин Янев и Ана Пападопулу.

“Заедно постигнахме нов дух в отношенията ни. Благодаря ви, че не само първи признахте нашата държава, но и сега първи дадохте мандат за подписване на присъединителния ни протокол към НАТО”, заяви още Никола Димитров. 
Двамата министри ще се срещнат съвсем скоро в София, за да подготвят следващото съвместно заседание на правителствата на двете държави, чийто домакин ще е България.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1017 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Умник Гюро

2019.02.02 | 02:54

4

Уважаеми братя, когато дойде момента, не забравяйте да хвърлите обратно в Кремъл македонските си униформи и да дойдете пак в Българското си семейство! Където се родихте.

!?

2019.02.01 | 19:09

3

Да такива трябва да бъдат отношенията между България и Македония и Борисов има заслуга за това.

ХА ХА ХА ХА

2019.02.01 | 18:54

2

Още малко и някой разумен човек ще ви повярва за "европейския лидер' Борисов

tsvetan lazarov spasov 7406087068

2019.02.01 | 15:20

1

dobreli duha tas gultali

Добави коментар

Водещи новини