Ашраф Гани се извини на афганистанците, че не им е осигурил по-добро бъдеще

  • 08 септември 2021 17:16

  • 2823
  • 0
Ашраф Гани се извини на афганистанците, че не им е осигурил по-добро бъдеще
© gettyimages

Бившият президент на Афганистан Ашраф Гани, който избяга от страната на 15 август - деня, в който талибаните влязоха в столицата Кабул, се извини днес на своите сънародници за това, че не е успял да им осигури по-добро бъдеще, съобщи БТА.

"Дълбоко съжалявам, че моята собствена глава в афганистанската история приключи с трагедия, подобна на тази на моите предшественици, без да се осигури стабилност и просперитет за Афганистан. Извинявам се пред афганистанския народ, че не успях да направя така, че нещата да свършат по различен начин", заяви Гани в комюнике.

Ислямският свят следи с напрегнато внимание смяната на властта в Афганистан

Междувременно протестите в Афганистан продължават въпреки заплахите на талибаните. Местните медийни канали престанаха да съобщават за уличните протести, след като вчера талибаните задържаха за кратко група от журналисти, отразяващи демонстрацията срещу намесата на Пакистан в Афганистан.

Талибаните обявиха състава на правителството вчера. В него не е включена нито една жена, както и нито един представител на третата по големина етническа общност в Афганистан на хазарейците, които бяха преследвани от талибаните по време на управлението им в края на 90-те.

 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2823 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини