САЩ предлагат временно убежище на граждани на Хонконг

  • 05 август 2021 18:00

  • 448
  • 0
САЩ предлагат временно убежище на граждани на Хонконг
© Getty (архив)

Американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в предлага временно убежище на граждани на Хонконг, пребиваващи в САЩ, за да намерят спасение от посегателствата на Китай върху техните права и свободи, съобщи днес Белият дом, цитиран от АФП, предаде БТА.

"Подкрепата на САЩ за хората в Хонконг няма да отслабне", пише Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в в издадена днес изпълнителна заповед.

"Изправени пред арестите и политическите процеси, мълчанието на медиите, ограниченията, наложени на изборите и демократичната опозиция, ще продължим да действаме", предупреди също говорителката му Джейн Саки.

Полицията в Хонконг заяви, че детски приказки за овце и вълци подстрекават към бунт срещу властта

Изпълнителната заповед, публикувана днес, разпорежда на американските имиграционни власти да дадат на пребиваващи в САЩ граждани на Хонконг, 18-месечна отсрочка след датата, на която би трябвало да напуснат страната.

Тази отсрочка може да бъде отказана в някои случаи, например на осъдени лица.

Новината идва на фона на все по-изострящи се отношения между Пекин и Вашингтон.

Камала Харис ще посети Югоизточна Азия в опит САЩ да се противопоставят на растящото влияние на Китай

Първата визита в Китай на висша представителка от правителството на Байдън преди дни не мина съвсем гладко. "Американците гледат на Китай като на въображаем враг", каза заместник-министърът на външните работи на Китай Се Фън по време на среща със заместник-държавният секретар на САЩ Уенди Шърман, която посети китайския град Тянцзин.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
448 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини