Премиерът участва в церемонията по откриване на 7-я глобален бакински форум в Азербайджан

  • 14 март 2019 09:27

  • 417
  • 1
Премиерът участва в церемонията по откриване на 7-я глобален бакински форум в Азербайджан
© Министерски съвет

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г участва в церемонията по откриване на Седмия глобален бакински форум в Азербайджан, организиран от неправителствената организация - Международен център "Низами Генджави". Фокусът на дискусиите е поставен върху ролята на големите сили в промяната на глобалната политика - Китай, САЩ, Русия и ЕС, както и предизвикателствата пред устойчивото развитие.

По-късно българският премиер Борисов ще изнесе реч пред участниците във форума с акцент върху опита и усилията на България за мира, стабилността и развитието на Балканите.

В рамките на работното си посещение в Баку министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще проведе и среща с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Основната тема на разговорите ще бъде сътрудничеството в енергетиката и възможностите за участие на Азербайджан в европейския газов хъб "Балкан".

Снимка: Министерски съвет

Във водената от министър-председателя делегация е министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Последвайте канала на

Владимир Василев
417 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Зa oлигoфpeнитe нa ГEPБ дa e яcнo,

2019.03.14 | 11:06

1

чe бakинckи фopyм нe e бaнkянckи бapдak! Фopyмът e в Бaky, a бapдakът cи e в Бaнkя! A бeзмoзъчният kakвo пpaви тaм e дpyгa биpa!

Добави коментар

Водещи новини