Ню Йорк таймс: Джо Байдън възприе тактиката на Доналд Тръмп по отношение на мигрантите

  • 05 юни 2024 10:02

  • 338
  • 1
Ню Йорк таймс: Джо Байдън възприе тактиката на Доналд Тръмп по отношение на мигрантите
© Getty images (архив)

Търсейки начин да затвори южната граница на САЩ през 2018 г., президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския намира разпоредба в закона за убежището, която според него му дава "магически правомощия" да не допуска мигранти в страната, напиоса в. "Ню Йорк Таймс", цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1604

"Президентът Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в снощи се възползва от същата разпоредба и издаде изпълнителна заповед за временно затваряне на границата за търсещите убежище, като по този начин преустанови действието на дългогодишните гаранции, че всеки, който стъпи на американска земя, има право да поиска закрила в Америка", отбеляза американското издание.

"Заповедта на Байдън представлява рязък обрат за един президент и една партия, които години наред твърдяха, че Америка е страна на имигрантите", коментира вестникът.

"Критиците твърдят, че Байдън е възприел тактиката на Тръмп, за да сложи край на предоставянето на убежище, като дори е използвал същата клауза в Закона за имиграцията и гражданството , която бившият президент цитира, за да обоснове забраната за влизане в САЩ на хора, произлизащи от мюсюлмански страни", посочи още "Ню Йорк Таймс".

"Този ход идва на фона на нарастващите обществени опасения относно броя на хората, които влизат в САЩ, като социологическите проучвания показват, че мнозинството от американците са недоволни от работата на президента по отношение на границата", написа британският в. "Гардиън".

"Белият дом е подложен на огромен натиск от страна на републиканците и някои демократи да намали броя на хората, пристигащи на южната граница на страната", посочи изданието.

"Гардиън" отбеляза, че мнозина прогресивни и испаноезични законодатели са изразили тревога от обхвата на заповедта, тъй като тя представлява най-агресивната стъпка по отношение на миграцията, предприемана от администрацията досега.

Байдън издаде заповедта за миграцията, която има за цел да прекрати подаването на молби за убежище

"Байдън и съветниците му яростно отхвърлят сравненията между новата мярка и строгите имиграционни политики, въведени по време на мандата на Тръмп", посочи британският вестник.

"Десетки демократи в Конгреса обаче разкритикуваха заповедта на Байдън и заявиха, че затягането на мерките отива твърде далеч", написа в. "Вашингтон пост".

"Несъгласието заплашва да разцепи партията по въпрос, който според социологическите проучвания е на първо място за избирателите както на демократите, така и на републиканците през този изборен цикъл", посочи още вестникът.

"Докато някои поддръжници на мярката твърдят, че тя може да привлече независимите избиратели и да увеличи подкрепата за президента, други демократи бяха силно разгневени и заявиха, че Байдън отстъпва пред исканията на републиканците, пренебрегва имиграционния закон и може да отчужди някои от основните избиратели на партията", коментира американското столично издание.

"Ключови играчи от партията на Байдън осъдиха този ход и го нарекоха завръщане към същите политики, които доказано се провалиха през администрацията на Тръмп", написа британският в. "Телеграф".

Изданието цитира сенатора демократ Алекс Падила, според когото е: Разочароващо да се види опит за връщане към същите политики, които доказано се провалиха.

"Дясното крило на Републиканската партия също побърза да разкритикува заповедта на Байдън", отбеляза "Телеграф" и цитира думите на Тръмп, според когото новата политика е "слаба и жалка", и тя "ще влоши инвазията".

Последвайте канала на

Валери Зайцев
338 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.05 | 11:35

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини