В Черна гора са на мнение: ЕС има най-положително влияние върху вътрешната политика

  • 22 октомври 2024 14:02

  • 221
  • 1
В Черна гора са на мнение: ЕС има най-положително влияние върху вътрешната политика
© Getty images (архив)

Над 43 процента от гражданите на Черна гора смятат, че политическата ситуация в тяхната страна се движи в грешна посока и определят слабото политическо ръководство и външната намеса във вътрешната политика като най-сериозните проблеми, сочи анализ на Асоциация за отговорно и устойчиво развитие (УЗОР-UZOR), предаде местната информационна агенция МИНА, цитирана от БТА

УЗОР съобщи, че анализът, озаглавен „Черна гора: зона на чуждо влияние“, показа, че 24,6 процента от гражданите смятат, че ЕС има най-положително влияние върху политиката, а най-голямо отрицателно влияние има Сърбия според 14,2 процента от анкетираните.

„От друга страна, резултатите от нашия анализ показват, че Сърбия има най-голямо положително влияние върху икономиката на Черна гора (16,3 процента), докато респондентите виждат най-голямо отрицателно влияние от Русия (11,6 процента)”, добавиха авторите на анализа.

„Цели 45,3 на сто от гражданите смятат, че нямаме честни и свободни изборни процеси в Черна гора“, посочиха още от УЗОР.

"Особено тревожен е фактът, че почти 70 на сто от гражданите смятат, че корупцията в правителството е сериозен проблем", допълниха експертите.

„Според мненията на гражданите най-важният проблем свързан със сигурността, пред който Черна гора е изправена в момента, е организираната престъпност, идентифицирана като такава от 35,9 процента от анкетираните“, казаха от УЗОР.

Румен Радев: България подкрепя примера на Черна гора за напредък в европейската интеграция

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
221 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
надежда дДойчева

2024.10.25 | 08:54

1
ЛЕКУВАЙТЕ ПСИХИЧНО БОЛНИЯ ОЛИГОФРЕН ФОРУМЕН ПЛЪХ МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-ПСИХОТО ОТ СЕВЛИЕВО. ЛЕЖАЛ В ПСИХИАТРИЯТА И ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР. ПЪЛНИ САЙТА С ШИЗО ЛАЙНАТА СИ ПО ЦЯЛ ДЕН!

Добави коментар

Водещи новини