Какви шансове има Доналд Тръмп на предстоящите избори в САЩ?

  • 09 април 2024 14:46

  • 1203
  • 4
Какви шансове има Доналд Тръмп на предстоящите избори в САЩ?
© Getty Images

В момента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския има пълен контрол върху Републиканската партия на САЩ и съвсем реалните шансове да вземе президентската власт отново. Това заяви преподавателят по журналистика Христофор Караджов в ефира на Дарик.

Той коментира настроенията в САЩ преди предстоящите президентски избори.

Според Караджов големият проблем е отношението на Тръмп към насилието, което се опитва да нормализира. Журналистът даде за пример случая с протест в САЩ, при който демонстранти са заплашвали със замеряне на домати. Тогава Тръмп е призовал своите привърженици да ги набият и обещал да поеме разноските по съдебните дела, които може да бъдат заведени срещу тях за това.

„При младите това, което се забелязва е, че Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в загуби подкрепа заради Израел и Палестина. Младите са подкрепящи каузата на Палестина и неподкрепящи цивилните жертви. Младите за първи път са едно поколение повече за Палестина, отколкото за Израел. Байдън загуби известна подкрепа“, коментира Караджов.

Той подчерта, че Байдън е започнал да „скърца доста силно със зъби“ на президента на Израел Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, че Америка може да прекъсне помощта за Израел.

Караджов коментира и какви биха могли да бъдат предизборните теми по време на кампанията за президентския вот, които ще влияят на избирателите.  

„Абортите са много важна тема и Върховният съд м.г. направи възможно отделни щати да забранят абортите, а това не са настроенията на множеството американци. 2/3 от американците са „за“ жените да се разпореждат с тялото си. Там републиканците губят точки. Миграцията също е важна тема. Миграционната политика е в пълен хаос. Последната миграционна политика е от времето на Рейгън (б.р. - американски политик от Републиканската партия в миналото​​). Америка е голям магнит за мигранти, тя печели много от това, така че там има много неща, които трябва да се направят“, коментира журналистът.

Тръмп каза, че според него всеки щат трябва сам да решава дали да забрани абортите

Той подчерта, че и темата за икономиката не е за подценяване, защото, колкото и добре да е развита в САЩ, хората виждат, че яйцата в магазина са с 40% по-високи цени отпреди две години.

„Доколко президентът има влияние върху това, е друг въпрос“, заключи Караджов.

 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1203 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 07:50

4
❤️ Г­­о­р­е­­­щ­­и­­ ­­­м­­о­­м­­и­ч­­­е­т­а­ ­­в­­и­­­ ­о­ч­­а­­к­­­в­а­т ­­-­ X­­­1­­­8­­­.­­­F­U­­­N

2024.04.10 | 13:00

3
SLAVA NA BRATSKA RUSIA

2024.04.10 | 12:59

2
abe glupaci kak kakvi 6ansove tramp 6te e noviat star prezident na usa

2024.04.09 | 15:24

1
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox

Добави коментар

Водещи новини