Путин и Байдън може да преговарят идната седмица

  • 03 декември 2021 07:25

  • 631
  • 1
Путин и Байдън може да преговарят идната седмица
© Getty images

Дългоочакваните преговори между президентите на Русия и на Съединените щати могат да се състоят в началото на следващата седмица, съобщи радио "Комерсант". За това са се договорили на вчерашната си среща в Стокхолм руският министър на външните работи Сергей Лавров и американският държавен секретар Антъни Блинкън. 

След срещата си с Блинкън Лавров даде пресконференция, на която заяви, че Съединените щати са изразили готовност да помогнат при изпълнението на минските споразумения и добави.

"Считаме, че могат да се използват техните възможности, отчитайки факта, че именно те оказват решаващо влияние на киевския режим."

Сергей Лавров е запознал Антъни Блинкън с руската позиция, че Москва е посредник, а не е участник в конфликта в Донбас и че кризата трябва да бъде решена чрез преки преговори между Киев от една страна и Донецк и Луганск от друга, съобщи БНР.

Камарата на представителите гласува законопроект за финансиране на правителството

По време на контактите си в рамките на срещата на външните министри на страните от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа Лавров  е поискал от западните си колеги гаранции за сигурността на Русия.

"Поставената цел е да не се допусне по-нататъшно разширяване на НАТО на изток и разполагане по западните ни граници на нови оръжейни системи, които да застрашават сигурността на Руската федерация."

Теодора Александрова
631 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
go6ku

2021.12.03 | 09:10

1
Путин да се пази на тази среща! Много да се пази! Байдън мисли да го убие с пръдня...

Добави коментар

Водещи новини