Камарата на представителите гласува законопроект за финансиране на правителството

  • 03 декември 2021 07:10

  • 447
  • 0
Камарата на представителите гласува законопроект за финансиране на правителството
© Getty images

Камарата на представителите на американския Конгрес гласува законопроект за финансиране на федералното правителство до средата на февруари, предадоха световните агенции. Законопроектът беше одобрен с 221 на 212 гласа и позволява то да разполага със средства до 18 февруари, като по този начин бъде избегнато частичното спиране на работата му, съобщи БНР.

Сенатът трябва да даде одобрението си до полунощ в петък местно време, за да може да това да се случи. Не е ясно дали горната камара ще успее да изпълни условието, тъй като малка група републиканци заплаши да забави законопроекта. Целта им е да попречат на отпускането на средства, свързани със задължителното ваксиниране на служителите в частния сектор, съгласно плановете на президента Джо Байдън.

САЩ с нов план за борба с COVID-19, който не предвижда локдауни

По-късно лидерът на демократите в Сената Чък Шумър заяви, че вероятно гласуването там ще се състои още днес. Ако законопроектът не бъде приет навреме, това може да доведе до уволнението на  стотици хиляди федерални служители и спирането на много програми. 

Последвайте канала на

Теодора Александрова
447 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини