Тръмп като никога е дискретен, обаче продължава да е силно влиятелен

  • 27 януари 2021 15:37

  • 54
  • 0
Тръмп като никога е дискретен, обаче продължава да е силно влиятелен
© Getty Images/Guliver

От луксозната си резиденция във Флорида бившият президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския продължава да упражнява силно влияние върху Републиканската партия като подкрепя свои съюзници в стремежа им към изборни длъжности и същевременно се опитва да потисне, в Сената, всяко желание да бъде осъден в процеса по импийчмънт, пише Франс прес, цитирана от БТА.

Една от верните му привърженички в Конгреса, новоизбраната тръмпистка Марджъри Тейлър Грийн, беше отправила ясно предупреждение към колегите си в деня, в който той си тръгна от Белия дом.

"Преобладаващото мнозинство републикански избиратели, доброволци и дарители не са по-лоялни към Републиканската партия и кандидатите й само защото те имат буквата (Р) след името си. Лоялността им вече е към Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския", туитна тя на 20 януари.

Дори лишен от акаунта си в Туитър и от насоченото върху Белия дом внимание, милиардерът продължава да е водеща тема в американските новини с официалното започване в понеделник вечерта на историческия му процес за отстраняване от длъжност. И той присъства в съзнанието на сенаторите републиканци, които ще бъдат натоварени да го съдят през февруари.

Импийчмънтът на Тръмп стигна до Сената

През целия уикенд обкръжението на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския редуваше предупреждения и контра-предупреждения, като всички показваха едно: че магнатът от сектора на недвижимите имоти и шокиращ победител на президентските избори от 2016 г., който обеща да се завърне "по един или друг начин", възнамерява да запази влиянието си.

Според в. "Вашингтон пост" той е подхвърлил идеята да учреди нова политическа формация, "Патриотичната партия". Това е била заплаха към консервативните сенатори, които се тревожат, че избирателите им ще се пренасочат натам.

Според "Политико" обаче той също така споменал, че няма да създава нова партия, а напротив, ще окаже трайното си влияние върху Републиканската партия. Което също е начин да сигнализира на тези, които биха желали да го осъдят, че ще насърчи техни опоненти да се явят срещу тях на следващите им първични избори.

Сенатори и съдебни заседатели

Вчера следобед стоте американски сенатори положиха клетва за този двойно исторически процес, който се открива на 9 февруари.

Бурният нюйоркчанин е обвинен в подстрекаване на смъртоносното нападение на някои от привържениците си над Капитолия на 6 януари, когато Конгресът гласуваше удостоверяването на победата на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в на президентските избори.

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е първият президент на САЩ, срещу когото на два пъти е задвижена процедура за импийчмънт и ще е и първият, който е съден след излизането си от Белия дом.

Импийчмънтът усложнява началните дни от президентството на Байдън

Демократите вече контролират Сената със съвсем крехко мнозинство и ще им трябват 17 републикански гласа за осъждането му. Този брой днес изглежда много труднопостижим, както сам призна и Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в по Си Ен Ен в понеделник вечерта.

Въпреки че проявите на насилие дълбоко смутиха републиканците, малцина сред тях оправдават публично такъв процес.

Вчера Сенатът отхвърли предложението на сенатора републиканец от щата Кентъки Ранд Пол процесът по импийчмънт на бивш президент, какъвто вече е Тръмп, да бъде обявен за противоречащ на конституцията и да бъде прекратен.

Този обречен на неуспех вот обаче накара републиканците да се произнесат публично по целесъобразността на тази процедура.

След като направи всичко да защити оправдаване на 45-ия президент на САЩ в първия му процес за отстраняване от длъжност, влиятелният лидер на републиканците Мич Макконъл този път ще остави съпартийците си да гласуват по съвест.

В сензационно изказване този опитен бивш съюзник на милиардера, който обикновено внимателно претегля думите си, даде да се разбере, че не изключва да го осъди.

Един от редките открито критични гласове сред републиканците в Конгреса - сенаторът Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на защитава организирането на този процес, без обаче да съобщи как ще гласува. Той е взет на мушка от привържениците на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, които го смятат за предател, и се изсмя в отговор на активист, който му предрече, че ще се сблъска с трудности на следващите първични избори за сенатор от своя щат Юта.

Байдън не вярва, че Тръмп ще бъде осъден в процеса за импийчмънт

Бившият президент все пак доказа през уикенда, че все още може да окаже влияние върху изборите, като наклони везните в полза на вярната си поддръжничка Кели Уорд, която запази поста си на лидер на Републиканската партия в Аризона.

Така че одобрението на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския остава ценно за много кандидати. Един от тях е бившата му говорителка Сара Сандърс, която ще се кандидатира за губернатор на Арканзас през 2022 г. и гордо пусна в Туитър изявление на Тръмп по този повод, под което написа: "Благодаря ви за подкрепата, г-н президент Тръмп."

Последвайте канала на

Novini.bg
54 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини