Байдън не вярва, че Тръмп ще бъде осъден в процеса за импийчмънт

26 януари 2021 06:27

Байдън не вярва, че Тръмп ще бъде осъден в процеса за импийчмънт
© Getty Images, архив
716 1

Американският президент Джо Байдън е заявил в интервю за телевизия Си Ен Ен, че не вярва да бъдат събрани достатъчно гласове в Сената за осъждането на експрезидента Доналд Тръмп по обвинения за подстрекаване към бунт, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

Байдън каза пред телевизията, че не смята за възможно 17 сенатори републиканци да гласуват за осъждане на Тръмп, което би било необходимо за събиране на мнозинство от две трети в Сената, ако всички 50 сенатори демократи подкрепят обвиненията.

Джон Кери изрази съжаление, че страната му е отсъствала от борбата срещу глобалното затопляне при управлението на Тръмп

Междувременно служители и конгресмени от Камарата на представителите предадоха обвинителния акт за импийчмънт срещу експрезидента Доналд Тръмп в Сената за иницииране на процес по обвинения за подбудителство на кървавата атака срещу Капитолия на 6 януари, предадоха световните агенции.

Докато демократите в Конгреса подкрепят обвиненията срещу Тръмп, сенаторите републиканци намаляват критиката си към бившия президент и избягват да призовават за осъждането му заради щурма на Капитолия. Това е ранен сигнал за влиянието, което продължава да оказва Тръмп върху партията си, отбелязва АП.

Обвинителите от Камарата на представителите внесоха в Сената едно единствено обвинение срещу Тръмп за "подстрекаване към бунт", като извършиха церемониална процесия от долната камара на Конгреса до Сената.

Безпрецедентността на ситуацията се състои в това, че Тръмп е първият американски президент, срещу когото за втори път се води процес за импийчмънт, отбелязва ТАСС.
Самият процес в Сената ще започне в седмицата, започваща на 8 февруари.

716 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Kom.ot Novini..bg.

2021.01.26 | 08:01

138103
ЕВРЕЙСКИ О.ТПАДЪК 2021.01.25 | 17:05 ТАКА ЛИ ЩЕ УПРАВЛЯВАМЕ ЕВРОПА?? ПРЕЗ ТУИТЪР И ФЕЙСБУК?? НЕЩАСТНИ ЕВРЕЙСКИ С.ВИНЕ.УТРЕ ЕВРЕИТЕ ОТ ТEЗИ САЙТОВЕ И НА ВАС ЩЕ РЕЗНАТ КРИЛЦАТА И ЩЕ ВИ БЛОКИРАТ,КАК ТОГАВА ЩЕ УПРАВЛЯВАТЕ ЕВРЕЙСКИЯ СЪЮЗ.И КАКВИ СА ТЕЗИ НОВИ РЕСТРИКЦИИ ??? ПЪЛНО СУСПЕНДИРАНЕ НА ВСИЧКО ГРАДЕНО С ХИЛЯДОЛЕТИЯ ЗА ПО МАЛКО ОТ ГОДИНА.ДА ИДВА НОВ ХИТЛЕР И ДА ВИ Е.Б.Е.М МАЙКАТА М.РЪСНА ЕВРЕЙСКА.РАЗСТРЕЛ ЗА ВАС БАРАБАР С ВЕЩИЦАТА МЕРКЕЛ И ТАЗИ ДЪРТА БАБИЧКА ГНУСНА УРСУЛА К.У.Р.В.А.Т.А. .......

Добави коментар

Водещи новини