Импийчмънтът на Тръмп стигна до Сената

  • 26 януари 2021 09:36

  • 306
  • 0
Импийчмънтът на Тръмп стигна до Сената
©

Британският в. "Гардиън" акцентира в днешния си брой върху реакцията на новия президент на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в на предаването на документите за импийчмънт на предшественика му Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в Сената: "Това трябва да се случи". В противен случай негативният ефект ще е по-значителен, смята Байдън.

Според новия президент на САЩ опитът за импийчмънт няма да получи подкрепата на Сената. Резултатът "можеше да бъде различен, ако Тръмп имаше още 6 месеца", отбеляза Байдън.

За да успее импийчмънтът, най-малко 17 републикански сенатори трябва да гласуват против Тръмп, припомня британското издание.

Предаването на документите на Сената ще подложи на изпитание влиянието на Тръмп върху Републиканската партия, пише британският в. "Индипендънт".

В същото време републиканските сенатори намаляват критиките си срещу бившия президент и пренебрегват призивите да гласуват за осъждането му заради размириците в Капитолия. Вместо това републиканците представят серия от правни аргументи, оспорващи легитимността на процеса срещу него и поставят под въпрос дали исканията му за отмяна на победата на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в на изборите наистина се равнява на подстрекателство. Това, което изглеждаше като ясен случай за някои демократи, далеч не е такова за Републиканската партия.

Байдън не вярва, че Тръмп ще бъде осъден в процеса за импийчмънт

Това е един от първите знаци за запазващото се влияние на Тръмп в партията, подчертава британското издание. Републиканските сенатори се опасяват да не влошат отношенията си с бившия президент, чиито легиони от поддръжници са техни гласоподаватели. Дебатите по импийчмънта ще подложат на изпитание партията, която все още се адаптира към ерата "след Тръмп".

За разлика от предишния процес за импийчмънт на Тръмп, когато Републиканската партия бързо се обедини в негова подкрепа, този път няколко републикански сенатори показаха, че са готови да гласуват срещу бившия президент. Но поне засега броят им изглежда далеч под необходимите 17, отбелязва в. "Ню Йорк таймс".

На предстоящия процес в Сената Демократите планират да използват думите на президента като доказателство, че той е извършил подбудителство, пише в. "Вашингтон пост". Ще бъде разгледано както това, което той е казал, така и как казаното е било възприето в Белия дом и извън него. За целта ръководителите на обвинението преглеждат стотици часове видеозаписи, в опит да възстановят последователността на случилото се.

Но в същото време съюзниците на Тръмп стават все по-настъпателни с отминаването на времето след обсадата на Капитолия.

Сенатор Рон Джонсън заяви, че продължаването на импийчмънта показва, че демократите "не умеят да печелят" и предупреди, че няма начин достатъчен брой републикански сенатори да гласуват против бившия президент.

Последвайте канала на

Novini.bg
306 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини