83% от американците са убедени, че има глобално затопляне

  • 16 септември 2011 11:03

  • 3457
  • 1
83% от американците са убедени, че има глобално затопляне
©

Все повече американци вярват в глобалното затопляне, показва анкета на Reuters/Ipsos. Резултатите от анкетата могат да окажат сериозно влияние върху изборите за президент на САЩ през следващата година, тъй като Републиканската партия като цяло подкрепя тезата, че няма такова нещо като промяна на климата.

Съгласно резултатите от новата анкета на Reuters/Ipsos 83% от американците са убедени, че има глобално затопляне. През миналата година процентът при същото запитване беше 75 на сто.

Интересното е, че единомислието по въпроса сред подкрепящите демократите и републиканците е голямо. 92% от американците, които имат пристрастия към Демократичната партия, вярват в глобалното затопляне. При симпатизантите на републиканците процентът е 72 на сто.

Като цяло всички кандидати за президент от Републиканската партия, с изключение на Джон Хънтсман, твърдо отричат тезата за глобалното затопляне и климатичните промени. Сегашният най-вероятен кандидат на републиканците за президент на изборите през следващата година Рик Пери, който е губернатор на Тексас, дори обвини учените, че манипулират данните за климата.

През 2011 година САЩ пострада от общо 10 природни бедствия, включително урагана "Айрин". Тези удари на природата костваха на най-мощната икономика на света 1 млрд. долара.

Според някои учени явления като "Айрин" ще стават все по-чести в светлината на променящия се климат на Земята.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3457 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.07.20 | 19:49

1
Какво да са убедени... То глобалното затопляне е безспорен факт. Тези, които го отричат, са мръсните изроди, които печелят милиарди и трилиони от замърсяването на планетата!

Добави коментар

Водещи новини