Парламентът в Анкара одобри удължаване на разрешението за разполагане на турски войски в Либия с още 24 месеца

  • 30 ноември 2023 19:48

  • 1786
  • 1
Парламентът в Анкара одобри удължаване на разрешението за разполагане на турски войски в Либия с още 24 месеца
© Getty images (архив)

Предложението на турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва за удължаване на разрешението за разполагане на турски войски в Либия с още 24 месеца бе одобрено в четвъртък от парламента в Анкара, съобщи Анадолската агенция, цитирана от БТА

Предложението, което беше внесено в парламента миналия петък, удължи мандата на турските войски, считано от 2 януари.

"Продължаването на прекратяването на огъня и процеса на политически диалог в Либия и установяването на мир и стабилност в резултат на този процес са от голямо значение за Турция“, се казва в предложението, подписано от президента Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва.

"Рисковете и заплахите, произтичащи от Либия, продължават да съществуват за Турция и целия регион. В случай на подновяване на атаките срещу законното правителство, интересите на Турция както в средиземноморския басейн, така и в Северна Африка ще бъдат неблагоприятно засегнати“, се допълва в съобщението.

"Предотвратяването на възобновяването на конфликтите има значение за гарантиране на приключването на военните и политически преговори, водени под егидата на ООН“, се добавя в него. Либия е раздирана от гражданска война и нестабилност след свалянето на дългогодишния владетел Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия през 2011 г.

Либия се оказа с двама премиери

Последвайте канала на

Novini.bg
1786 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.30 | 20:30

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини