Демонстранти нахлуха в сградата на парламента в Източна Либия

  • 02 юли 2022 08:43

  • 655
  • 1
Демонстранти нахлуха в сградата на парламента в Източна Либия
© Novini.bg/Canva

Демонстранти нахлуха в сградата, където се помещава парламентът в източнолибийския град Тобрук, и подпалиха части от нея, предаде Асошиейтед прес.

Хиляди хора са се включили в протестен марш към сградата на парламента, призовавайки за разпускането на законодателното събрание и провеждане на нови избори, разказа очевидец. По думите му докато охранителите се опитвали да попречат на хората да влязат в сградата, демонстрант бил прострелян в краката, а останалите протестиращи си пробили път навътре.

Двайсет души починаха от обезводняване в Либийската пустиня

Петъкът е първият ден от уикенда в Либия, което означава, че по време на щурма, сградата най-вероятно е била празна. Не се знае какви са били намеренията на протестиращите.

Демонстрации с призиви за избори през деня се проведоха и в други либийски градове. Размириците избухнаха ден, след като в Женева се провалиха преговорите, организирани с посредничеството на ООН, при които двата съперничещи си парламента в Либия се опитаха да постигнат споразумение по правна рамка за национални избори, предаде БТА.

След над едно десетилетие война страната отново е разделена между противостоящи си администрации, припомня АП.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
655 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
…..

2022.07.02 | 11:36

1
Добрите демократи от Хамерика

Добави коментар

Водещи новини